
Hindistan’ın Orissa eyaletinde, geçen hafta muson yaÄŸmurlarının neden olduÄŸu sellerde 36 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.
Yetkililer, seller nedeniyle eyaletin 30 bölgesinin en az 8′inde binlerce dönüm pirinç tarlalarının zarar gördüğünü, yüzlerce köyün sular altında ve binlerce kiÅŸinin de evsiz kaldığını belirtti.
Orissa’nın Gelir ve Felaket Yönetimi Bakanı Surya Narayan Patro, Reuters ajansına verdiÄŸi demeçte, ”Åžu ana kadar sellerle baÄŸlantılı 36 ölüm tespit edildi. Evlerinden olanların sayısı 5 binden fazla ” diye konuÅŸtu. Patro, yüzlerce insanın Pazar gününden bu yana kurtarıldığını söyledi.
Yetkililer, 36 milyon insanın yaşadığı Orissa eyaletinde sellerin devam etmesinden endişe duyarken, 48 saat içinde muson yağmuru yağması bekleniyor.

GENEL SOHBET ODALARI

